Kitanje in beljenje sten

Če imate svoje stanovanje ali hišo oziroma ste trenutni v fazi urejanja svojih prostorov, potem se zagotovo zavedate pomena urejenih sten v vašem stanovanju. Urejene stene ne pomeni le, da so lepe barve, ampak tudi, da so kvalitetno kitane in beljene, da vam lahko omogočijo kar se le da kvalitetno in udobno življenje v teh prostorih. Tako, kot za ostale storitvi pri prenovi ali na sploh ustvarjanju stanovanja oziroma hiše, je izjemno pomembno, da je kitanje sten in beljenje sten opravljeno s strani strokovnjaka. Pomembno je, da se kitanja in beljenja sten loti nekdo, ki ima na tem področju veliko znanja in tudi izkušenj. Strokovnjakov, ki se ukvarjajo s tem, je v naši državi kar nekaj, tako da boste brez problema našli nekoga, ki bo strokovno poskrbel za vaše stene, da bodo kar se da lepe in kvalitetne. V Sloveniji je kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo s takšnimi in drugačnimi storitvami na področju slikopleskarstva oziroma zaključnih gradbenih del, med kar seveda spada tudi kitanje in beljenje sten.

Eno izmed podjetij, ki ima na tem področju ogromno znanja in izkušenj je tudi slikopleskarstvo Habat. Slikopleskarstvo Habat se že vrsto let ukvarja s kitanjem in beljenjem sten in seveda tudi z marsikaterimi drugimi slikopleskarskimi storitvami. Zakaj je sploh pomembno kvalitetno kitanje sten in kako je to povezano s samim beljenjem? Večinoma so stene hrapave, pojavijo se razne luknjice, včasih se tudi okrušijo in tako dalje. Za beljenje stene pa je seveda izjemno pomembno, da so stene dobro pripravljene, da so dobra podlaga za beljenje. To pomeni, da mora biti stena gladka, saj bomo le na takšno steno lahko nanesli lep sloj barve. Kitanje in glajenje sten je zagotovo nekaj, kar poskrbi za to, da bo podlaga za beljenje sten dobro pripravljena. Kot smo že omenili, to nima zgolj estetskega učinka, temveč tudi vpliva na kvaliteto bivanja.

kitanje sten

Tudi pri nas smo se nekaj časa nazaj odločili, da moramo poskrbeti za kitanje in beljenje sten. Svoje znance in prijatelje smo povprašali po mnenjih, komu so oni zaupali tovrstne storitve. Po nekaj predlogih smo prišli do slikopleskarstva Habat. Najprej smo si seveda pogledali spletno stran omenjenega podjetja in tako prišli do osnovnih informacij samega podjetja ter seveda tudi do nekakšnega opisa različnih storitev, med katere spada tudi kitanje in beljenje sten. Kmalu zatem smo kontaktirali strokovnjake omenjenega podjetja ter jih povprašali o ponudbi omenjenih storitev. Strokovnjak nas je seznanil z načrtom, cenami in vsemi drugimi potrebnimi informacijami glede kitanja in beljenja sten. Kmalu smo se dogovorili za sodelovanje in točen plan. Nekaj dni kasneje je bilo delo opravljeno.

Kitanje in beljenje sten iz strani strokovnjakov slikopleskarstva Habat je bilo opravljeno točno tako, kot smo si želeli. Bilo je kvalitetno, strokovno, hitro in učinkovito. Na koncu je celoten izdelek izgledal tudi estetsko dovršen, tako da smo bili z izbranima storitvama izredno zadovoljni. Veliko nam je pomenilo tudi dobro sodelovanje in profesionalni odnos s podjetjem. V kolikor tudi vi razmišljate o kitanju in beljenju sten vam torej vsekakor priporočam, da se obrnete na podjetje Habat.